Interieuradvies Appartement De Baarsjes Amsterdam

Pakket XL

Kamervragen, interieuradvies door Elle Bles uit Amsterdam. Kamervragen geeft je advies op het gebied van interieur en styling. Kamervragen is opgericht door Elle Bles, interieuradviseur en stylist in Amsterdam. Een interieurplan, een moodboard, materiaaladvies, een lichtplan of een totaalconcept, Kamervragen ontwerpt het. En denkt samen met jou een persoonlijk, uniek interieur uit. Waarvan jij zegt: nu ben ik thuis.Een luchtige
look door oversized
gloeilampen met
strijkijzerdraad.

Kamervragen, interieuradvies door Elle Bles uit Amsterdam. Kamervragen geeft je advies op het gebied van interieur en styling. Kamervragen is opgericht door Elle Bles, interieuradviseur en stylist in Amsterdam. Een interieurplan, een moodboard, materiaaladvies, een lichtplan of een totaalconcept, Kamervragen ontwerpt het. En denkt samen met jou een persoonlijk, uniek interieur uit. Waarvan jij zegt: nu ben ik thuis.Massief
betonnen keukenblad


Kamervragen, interieuradvies door Elle Bles uit Amsterdam. Kamervragen geeft je advies op het gebied van interieur en styling. Kamervragen is opgericht door Elle Bles, interieuradviseur en stylist in Amsterdam. Een interieurplan, een moodboard, materiaaladvies, een lichtplan of een totaalconcept, Kamervragen ontwerpt het.Recht uit de
gymzaal:
een oude bok met stoer plaid
van By Molle

Interieuradvies

Appartement Amsterdam

Opdracht: Pakket XL

De bewoners van dit appartement in de Amsterdamse Baarsjes vroegen Kamervragen om interieuradvies, omdat ze dit huis casco hadden gekocht. De opdracht was om de sfeer in hun nieuwe woning te brengen. Uit de intake bleek dat de bewoners gecharmeerd zijn van een mix van design en gebruikte/oude producten met een verhaal. Met de steekwoorden rustig, natuurlijk, en een stoere basis ben ik aan de slag gegaan en heb ik advies gegeven in:

Kleur

Omdat er één groot raam is, was mijn belangrijkste advies veel wit te gebruiken, zodat het licht optimaal gereflecteerd wordt. En de woning dus lichter en ruimer aanvoelt. Alleen de muur bij het grote raam heeft een licht beige kleur, zodat de shutters er wat meer uit springen.

Vloer

De houten vloer met zijn kenmerkende nerven en noesten brengt echt karakter in het huis. Door deze wit te schilderen, wordt het licht van buiten optimaal weerkaatst in de ruimte.

Keuken

De keuken heeft alleen witte onderkasten, waarvan de lijnen horizontaal doorlopen in de verschillende kasten en laden. Dit creëert rust en verlengt de keuken optisch. Het keukenblad is van beton en is terplekke gegoten in een mal. Zes sterke mannen waren nodig om het blad voor altijd op de juiste plek te leggen.
Een op maat gezaagde plak uit een boomstam (mét schors) contrasteert mooi met het stoere blad. Drie ingebouwde spots lichten het blad mooi uit.

Raambekleding

In de drukke Baarsjes komen veel voetgangers voorbij. De witte shutters beperken de inkijk, maar benutten de lichtinval optimaal.

Verlichting

Om de woonkamer en aansluitende keuken zo ruimtelijk mogelijk te laten ogen, heb ik geadviseerd om de doorkijk zo transparant, open en luchtig mogelijk te houden. Dat doen de oversized gloeilampen met strijkijzerdraad.

Meubels

Om de strakke designbank en bijzettafel wat te ’breken’ hebben we een oude houten industriële salontafel en een oude houten kast gekozen. Weer net dat extra beetje sfeer in huis.

Accessoires

Het interieur maakten we compleet met heerlijke gebreide kussens, een aantal gekke design objecten en persoonlijke foto’s aan de muur.