Interieuradvies Appartement Amsterdam Entrepotdok

Pakket XL

Kamervragen, interieuradvies door Elle Bles uit Amsterdam. Kamervragen geeft je advies op het gebied van interieur en styling. Kamervragen is opgericht door Elle Bles, interieuradviseur en stylist in Amsterdam. Een interieurplan, een moodboard, materiaaladvies, een lichtplan of een totaalconcept, Kamervragen ontwerpt het. En denkt samen met jou een persoonlijk, uniek interieur uit. Waarvan jij zegt: nu ben ik thuis.Inbouwkast
geloogde deuren


Kamervragen, interieuradvies door Elle Bles uit Amsterdam. Kamervragen geeft je advies op het gebied van interieur en styling. Kamervragen is opgericht door Elle Bles, interieuradviseur en stylist in Amsterdam. Een interieurplan, een moodboard, materiaaladvies, een lichtplan of een totaalconcept, Kamervragen ontwerpt het.
Finse designlamp
Secto Octo 4240

Interieuradvies

Appartement Amsterdam Entrepotdok

Opdracht: Pakket XL

De bewoners aan het Amsterdamse Entrepotdok hebben Kamervragen gevraagd het 190m2 grote appartement te helpen inrichten. De grootste uitdaging was de juiste sfeer neer te zetten in de woonkeuken en woonkamer. Dat was de bewoners in het afgelopen jaar niet gelukt. De Amsterdamse eigenaren van dit bijzondere object houden van kunst, design en oude voorwerpen. Daar moest zeker plek voor komen in het nieuwe interieurontwerp. Daarnaast moest er meer opbergruimte gecreëerd worden.

Na een uitgebreide briefing ben ik aan de slag gegaan met een meubelplan, een lichtplan, een accessoireplan, kleuradvies en een aantal moodboards. De belangrijkste elementen van het totaaladvies waren:

Woonkamer

De grootste puzzel voor de bewoners was de woonkamer. Met een uitzicht op Artis was het voor mij echter snel duidelijk. Daar wil je naar kijken als je op de bank zit, wat het uitgangspunt vormde van het meubelplan. Daarom hebben we de grote piano in de hoek van woonkamer gezet, zodat alle ruimte ontstond voor de bank. Met uitzicht naar buiten.

De bijzondere cognac-kleurige, lederen bank van Loods5 (Slimm) contrasteert mooi met het witte geknoopte tapijt. De designlamp is van Artimide en geeft warm licht. De losse kussens van linnen (ByMölle) kleden het geheel aan.

Woonkeuken

In de woonkamer staat een grote, lichte, eiken eettafel waar diverse designstoelen om heen staan. Van Ahrend tot Vitra, en oude stoelen geschilderd in een tint wit. Als onderdeel van het lichtplan, hebben we voor boven de eettafel gekozen voor de prachtige designlamp van Octo. Door het speelse maar strakke uiterlijk geeft dit een sfeervol lichteffect.

Vanuit de keuken van het appartement in Amsterdam-Oost kijk je uit op Artis. Om nog meer te genieten van dat geweldige uitzicht, hebben we een hangstoel van Mood Adventures opgehangen. In zwart, om het geheel te breken.

Een grote ladekast in de woonkeuken hebben we vervangen door een oude vitrinekast, waarin de verzameling blauw/wit servies te bewonderen is.

Opbergruimte

Een muur die de keuken en kamer scheidde was de perfecte plek voor nieuw te creëren opbergruimte. Mijn idee was om daar een inbouwkast van te maken. Niet zomaar een, maar een met hele bijzondere oude deuren.

Samen met de bewoners hebben we twee unieke kerkdeuren gevonden bij Schijf Restoric (Uithoorn). We hebben de deuren geloogd en de inbouwkast er op maat omheen gebouwd. Het zijn uiteindelijk dé eye catchers van de woning geworden.

Kleur

De wens was om het appartement lichter te maken. De muren waren geschilderd in, zoals de bewoners het zelf omschreven, diverse "modderkleuren". Om meer licht te creëren zijn alle muren wit (RAL 9010) geverfd. Ook in het meubeladvies kwamen veel lichte accenten terug.

Ruimtelijkheid

Mooie witte in-between gordijnen in de keuken en woonkamer geven beide ruimtes een huiselijk karakter. En zorgt ervoor dat de keuken en woonkamer minder hol klinken.

Muren en accessoires

Aan de muren door het hele huis hangen kunstwerken, van Picasso tot persoonlijke foto's van Artis. Een persoonlijke touch, die het geheel echt afmaakt. Aan de hand van het accessoireplan is de woning verder aangekleed met verschillende woonaccessoires.Bekijk een video-impressie van het eindresultaat